IIHF 2016 / „Superfanúšikovia“ Slovenského národného hokejového mužstva

Ahojte.

Tento článok som vôbec neplánovala písať, no donútila ma k tomu aktuálna situácia v hokeji, ktorá sa pre náš tím nevyvinula perfektne.
Už po prvom prehratom zápase som mala chuť napísať tento článok, no odolala som. Dnes, ale všetky tie myšlienky musím dať z hlavy von.
Ak si niekto myslí, že tu teraz budem ohovárať a vrážať nôž do chrbta našim chalanom, tak to sa veru mýli. Milujem hokej, je pravdou, že som nikdy v živote nestála na ľade a o účasti v hre ani nehovorím, no aj tak som si tento šport zamilovala. Nie kvôli hokejistom, nie kvôli tomu, že sú Majstrovstvá sveta a chcem aby sme vyhrali, ale preto, lebo mám neskutočne rada túto nabitú atmosféru, vieru v to, že vyhráme a krásne góly, ktoré s trochou šťastia strelíme. Rada si pozriem aj zahraničný hokej hoci nepoznám mená všetkých hokejistov (a je mi to pravdu povediac ukradnuté), ale ako som písala, mám ho rada kvôli neopakovateľnej atmosfére, ktorá je z roka na rok iná :).
Samozrejme každý Slovák si želá výhru, no niekto predsa musí aj prehrať a byť posledný. V týchto dňoch som prestala sledovať Facebook (i podobné sociálne siete) a všetky tie radostné komentáre z toho, že sme prehrali (a to myslím doslova)! Ľudia pochopte, že v dňoch, keď sa našim hokejistom nedarí je pre nich najväčšia podpora práve to, keď vidia, že za nimi stojíme a veríme im. Priznám sa, že kedysi som aj ja patrila k týmto "superfanúšikom", no bola som ešte malé, nerozumné dieťa a radosť som videla len vo výhre. Čím som staršia, tým sa môj názor mení a som hrdá na náš tím. Keď čítam všetky tie vyjadrenia, mám pocit, že veľa z vás by mohlo ísť pokojne hrať hokej za nich. Bola by som však zvedavá, ako by ste obstáli a ako by sa vám páčili takéto komentáre na vašu osobu.


Zdroj

Takýchto ľudí nazývam „odborníci“ na hokej a myslím si, že viacerí z nich si tým potrebujú iba zvýšiť sebavedomie. Pravdou je, že máme mladý a ešte neskúsený tím, no nepomáhajú nám ani zranenia, ktorých naozaj nie je málo. Hráčom, ktorí už nemôžu dokončiť Majstrovstvá sveta želám skoré uzdravenie. Niekedy keď pozerám, zdá sa mi, že sa proti nám spikli všetci rozhodcovia, no je to len môj subjektívny názor a na hre to nič nemení. Je mi ľúto, že sme mali víťazstvo na dosah a vypadlo nám z ruky, no musia vyhrať aj druhé tímy. Prosím, zamyslite sa každý nad sebou čo by ste dokázali vy na ich mieste, až potom píšte múdre reči na sociálne siete. Každej porážky nášho tímu je mi úprimne ľúto a cítim sa ako keby som ju dostala ja, no stále je tu nádej na lepší zajtrajšok. Treba zabudnúť na to čo bolo a žiť pre budúcnosť. Neviem či to takto funguje aj v iných krajinách (pevne dúfam, že nie), ale Slováci v tejto sfére dosť zaostávajú. (Aby si to niekto nevysvetlil zle, mám na mysli povzbudzovanie svojho hokejového tímu). Viem, možno som naivná, keď verím, že vyhráme a dostaneme sa aspoň do štvrťfinále, no aj keby sme všetky budúce zápasy prehrali neprestanem im veriť a budem sa s nimi úprimne tešiť z každého gólu. Veď fanúšik má svoj tím podržať v dobrom aj v zlom. Nikdy neprestanem veriť našim a dúfam, že raz si zápas na Majstrovstvách sveta pozriem aj naživo.


PS: Prosím zdržte sa hlúpich komentárov, nechcem nikoho uraziť, no už ma naozaj hnevá ako sa niektorí ľudia správajú. 


Ak s mojím názorom súhlasíte, budem rada za každé zdieľanie alebo komentár. Poprípade mi napíšte váš názor.
Nakoniec chcem zaželať našim chlapcom veľa šťastia v ďalších zápasoch, pevné nervy a dobrú kondičku. Hlavne si oddýchnite a nemyslite na to čo bolo, ale na to čo bude! Držím vám palce za každých okolností! 

Vaša Janie♥.

CONVERSATION

3 komentárov:

  1. Veľmni dobrý článok, absolútne súhlasím s tvojím názorom:) Všetci majú iba reči, čo bolo zle ale keby sa tam majú oni postaviť, neviem čo by robili a keby sme majstri, tak už sú to hrdý vlastenci a Slováci. Hanba.

    Saja Frey blog

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hezky napsané :) Když jsme prohráli v neděli zápas, tak jsem pak jen četla samé nadávky na brankaře a hráče ... ti lidi by si měli vyzkoušet tu hru a pak mít narážky ... jenomže lidi co to píší tak by ani neustáli na bruslích :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za Váš komentár!

Back
to top