Detaily robia svet krajším

Ahojte. 

Určite ste si už všimli, že som závislá na rôznych detailoch. Netajím sa tým, že som perfekcionista a všetko musí byť dokonalé, podľa mojich predstáv do posledného detailu. A o to aj v dnešnom článku pôjde. Ak ste čítali článok o darčekoch, ktoré som našla pod stromčekom, iste ste si všimli aj sadu troch objektívov na mobilný telefón. Čo vám budem hovoriť, kvalita môjho fotoaparátu je na zaplakanie (nie každý má na iPhone a chválenkársku povahu ale to je už kapitola sama o sebe). Sada vymeniteľných objektívov ma lákala už dlhšie, no nikdy sa mi nechcelo vyhodiť toľko peňazí za poštovné. Čo si budeme hovoriť, niekedy je ešte drahšie ako celá hodnota objednávky a aj preto som na istý čas prestala objednávať z internetu a začala nakupovať v obchodoch, no aj to ma o nejaký čas prešlo. Povedzme si na rovinu, nie som ozajstná nákupná maniačka (alebo ak chcete shopaholička), ktorá dokáže stráviť v nákupnom centre celý deň. Lezie mi to poriadne na nervy a nie som až taká vytrvalá aby som zháňala jeden pár ponožiek pol dňa. Takže ako sa vraví: "Kto si počká, ten sa dočká." V mojom prípade to vyšlo. Pri náhodnom prezeraní špeciálneho katalógu od Avonu, som našla túto "novinku".



Cena bola síce niečo okolo 15 €, no so zľavou, ktorú mám od mojej Avon lady to vyšlo iba niečo cez 10 €. Pravdaže na začiatku som sa bála, čo za hlúposť mi dôjde (predsa len 10 € je 10 €), no po rozbalení a vyskúšaní som zostala celkom milo prekvapená. V krabičke sa nachádzali celkom tri objektívy: Macro, 0,65x wide a Fisheye.  Menšie sklamanie prišlo vo chvíli keď som zistila, že objektívy sú skôr určené na okrúhli tvar fotoaparátu. Môj má bohužiaľ tvar štvorca, a preto pri fotení vidieť takýto čierny kruh.


Popravde ešte som nezistila ako funguje Wide, no možno na to s mojou hlavou prídem. Najviac som si asi obľúbila Macro. Krásne zaostrí aj na tie najmenšie detaily, čo pri normálnom fotoaparáte nie je možné. 
Na porovnanie fotografia bez a s Macrom.
(Objektom fotenia sa stali malé visiace náušnice v tvare vločky.)
 

Fisheye sa bude dokonale hodiť na fotenie krajiniek. Už teraz viem, že pri letnej dovolenke bude mať čestné miesto v kufri. Inak dosť by ma zaujímalo (keď už sa to volá rybie oko) či ryby skutočne takto vidia. Naozaj si neviem predstaviť ako by to vyzeralo keby takýto široký záber malo ľudské oko. (Ale o tom už inokedy.)

(Pre nedostatok času som nestihla urobiť žiadny pekný záber, tak čoskoro doložím.)

Ja som s týmito objektívmi celkom spokojná, nesplnili moje predstavy na 100 % ale aj tak je to lepšie ako ten môj starý fotoaparát. 

Poznáte tieto objektívy? Máte s nimi nejaké skúsenosti? Poprípade mi napíšte na čo je objektív Wide, lebo sama na to asi neprídem.

Vaša Janie♥.

CONVERSATION

8 komentárov:

  1. Zostaň somnou je skvelá kniha :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj! Super, já se na ně dívám už delší dobu na aliexpress a nejspíš si je pořídím :) Wide dělá to, že vyfotí větší úhel, jakoby "panorama" ale ten stejný efekt to samozřejmě není :)

    http://deniselibertas.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Objektivy na mobil už mám asi rok a popravdě, ze začátku jsem z nich byla fakt nadšená, protože focením doslova žiju.. ale teď už ani nevím, kam jsem je zašantročila :D pro někoho, kdo s sebou netahá foťák a stejně by chtěl lepší fotky, než co zvládne jeho mobil sám o sobě, jsou to ale určitě šikovný pomocníci :) .. Jinak ty okraje u rybího oka nebudou špatným tvarem foťáku.. mám "nakouslý jablko", který má foťák kulatý, a fotky vypadají stejně. Jen je prostě ten objektiv daleko od čočky foťáku a tak to fotí vlastně všechno, co čočka vidí, včetně krajů toho objektivu. Jako když koukáš z okna z půlky pokoje, vidíš i okenní rámy, zatímco když se přitiskneš uplně ke sklu, rámy nevidíš, a vidíš jen to, co je za okny. :)
    Btw. líbí se mi, jak slečna nade mnou komentuje knížku, ikdyž v článku o ní není ani zmínka :D :)
    Michelle B - blog
    Facebook - portfolio :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslela som si, že ten efekt "rámu" je len na mojom mobile, no teraz vidím, že nie :).
      Ten komentár ma tiež celkom pobavil. :D

      Odstrániť
    2. Ta knížka je v článku na fotce, tak možná proto, pokud ke zbytku obsahu neměla co dodat? :)

      Odstrániť
  4. Už jsem o nich uvažovala víckrát.. Ale s méně kvalitním foťákem na mobilu by mě to ani tak asi nespokojilo. Ale to makro je tedy na mobil super!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Neviem ja sim mala taku sadu a hned sa mi aj rozbila takze a tie fotky neboli take ake som ocakavala :)
    www.veraparadis.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. osobne mám skúsenosť len s fisheyeom a veľmi si ho pochvaľujem. Potom som si však kúpila ochranné sklo an telefón a už nejde "nasadiť" :/ takže sa budem musieť pozrieť po nejakých nových :)
    Ivana xx

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za Váš komentár!

Back
to top