Šperky - kvalita alebo kvantita

Ahojte.

Dilemou každej ženy je vyzerať krásna v každom veku. Snažíme sa o to rôznymi spôsobmi, či už make upom, účesom, starostlivosťou o pleť a v neposlednom rade našu dokonalú vizáž určite dopĺňajú aj šperky. Každá žena je iná, teda výber šperkov, či bižutérie je určite individuálna záležitosť. Niekomu sa páči menej výrazné doplnky, niekto miluje extravaganciu a iné dámy  šperky nenosia vôbec. V tomto smere sa dokonale prejavuje jedinečnosť každej z nás. Výber toho správneho doplnku, ktorý by ulahodil nášmu oku aj srdcu je niekedy majstrovský kúsok aj pre nás.


Pamätám si, ako som pred niekoľkými rokmi vyhľadávala najmä extravaganciu, masívne náhrdelníky a milióny farieb. Niekedy sa až chytám za hlavu a vravím si, toto som určite nemohla byť ja. Myslím, že podobným (dospievacím 😄) obdobím si prešla každá z nás. Čím som staršia, tým sa zameriavam skôr na menej vyzývavé, skoro až nepatrné doplnky. Časy, keď som vrážala veľké peniaze do bižutérie, ktorá mi vydržala maximálne mesiac a mohla letieť do koša sú už preč. Dnes u mňa vyhráva skôr udržateľný spôsob života a teda zvíťazili skôr jemné strieborné šperky, či doplnky z chirurgickej ocele, ktoré vydržia roky.
Je pravdou, že rozhodnutie prejsť z bižutérie na šperky neprišlo len tak cez noc. Boli za tým skôr zdravotné problémy, a tak všetky obyčajné náušničky leteli do koša. Postupne som sa rozhodla prejsť na šperky, keďže nie je deň, kedy by som na sebe nemala aspoň drobné náušničky. Pomaly sa k nim pridávali náhrdelníky, náramky a prstienky, ktoré (musím priznať) veľmi nenosím, no strážim si ich ako oko v hlave.


Ako pravý milovník prírody mám vo svojej zbierke aj pár kúskov z prírodných materiálov. Minerálne alebo prírodné kamene určite poznáte. Ľudia si ich kupujú najmä preto, že veria v ich liečivé schopnosti. Páči sa mi myslienka nosiť pri sebe na každom kroku kus prírody. Taktiež veľmi fandím myšlienke vyrábať doplnky z výlučne prírodných materiálov ako je drevo. Nie len, že vyzerajú štýlovo a kreatívne, ale majú aj hlbšiu myšlienku a to sa mi páči. Vyjadrujú totiž spätosť človeka a prírody, nášho jediného skutočného bohatstva.


U mňa jednoznačne vyhráva kvalita. Nie len, že šperk vyzerá oveľa lepšie ako bižutéria, ale vydrží roky. Samozrejme, občas je potrebná drobná starostlivosť v podobe čistenia, no to postačí párkrát za rok. Malým bonusom k tomu všetkému je, že nemíňate množstvo peňazí za veci, ktoré aj tak po pár použitiach hodíte do koša. Na druhej strane, ak máte radšej zmenu a nudí vás nosiť stále dookola tie isté šperky, bola by pre vás zrejme vhodnejšia bižutéria.
Stále však platí, že menej je viac. Čím menej variant rôznych doplnkov máte, tým sa vám bude ľahšie rozhodovať pri ich výbere.

Dávate prednosť šperkom alebo máte radšej zmenu v podobe bižutérie?

Janie

CONVERSATION

7 komentárov:

  1. Ten přívěsek na první fotce je krásný!
    Osobně mám fůru různé bižuterie, kterou ani nevím, kde jsem posbírala, ale ve výsledku nosím tak pět kousků pořád dokola, takže by asi mělo smysl investovat do něčeho kvalitnějšího. Můj kámen úrazu jsou ale náušnice - neustále je ztrácím, a tak mám sadu takových těch obyčejných perliček, kterých mi není líto, když zahučí do umyvadla nebo je ztratím někde ve městě.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mívala jsem to stejně. Gigantické nalhrdelníky a kdesi cosi🙈 a hlavně bižu. Dneska mám tři sety - zlatý, růžovo-zlatý a stříbrný a hlavně decentní:) asi to přichází s věkem


    CZECHHONEY: V.’s World  


    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já mám stále ráda jemné šperky. Mám i nějakou bižuterii, ale tu jsem už taky přestala kupovat a raději si koupím něco kvalitnějšího. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja väčšinou doplnky nenosím, nakoľko väčšinou na ne zabudnem. Mám niekoľko obľúbených kúskov bižutérie, ktoré rada nosím, ale rada by som už mala aj nejakú retiazku, ktorú by som nedávala dole z krku, prípadne ruky, ale čakám na moment kedy ju dostanem darom, aby sa mi s niekym/niečim spájala :)
    The Noela

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Kdybych nosila bižuterii tak jdu po kvalitě a ne kvantitě :) ale já to nenosím

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já mám určitě nejradši jemné šperky:).
    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Já mám šperky všeho druhu, ale s věkem mám raději decentnost a kvalitu. nyní mám na krku zlatý klíček, který jsem dostala od rodiny ke třicátinám a nesundavám ho ani na noc. Jinak jsem jeden čas ujížděla i na Pandoře. Líbí se mi příběh na náramku <3.

    Pokud máš chuť, u mně na blogu právě běží soutěž s Dermacolem, tak se neváhej zúčastnit.

    Měj se krásně!
    papa ByGabra

    http://www.bygabra.cz/2018/06/opojne-vune-dalek-soutez-dermacol.html

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za Váš komentár!

Back
to top