Bezdrôtovo na cesty ǀ Bluetooth slúchadlá z AliExpress

Ahojte.

Cesty bývajú často úmorné a jednotvárne. Snáď najhoršie je, keď uviaznete vo vlaku, ktorý nečakane zastaví a pani zahlási, že ste z technických príčin zastavili a nikto nemá za žiadnych okolností vystupovať. Vždy sa na tom v duchu zasmejem. Kto by predsa vystupoval uprostred ničoho, kde by mu spoločnosť robili len lúky s vysokou nepokosenou trávou po pás a pár smutne ohnutých stromov pod ťarchou času. V týchto chvíľach prichádza na rad záchrana menom slúchadlá, bez ktorých sa určite veľa ľudí na cesty nevydáva. Poskytnú nie len izoláciu od okolitého sveta v preplnenom vlaku či inom prostriedku hromadnej dopravy, ale aj rébus na precvičenie mozgu pri rozmotávaní káblu. Mnohým trpezlivým sa tento hlavolam nakoniec podarí rozlúštiť, no ak ste podobne nervózny, keď vidíte tú motanicu ako ja, s najväčšou pravdepodobnosťou ich hodíte späť do tašky a stavíte radšej na knihu pri ktorej nemusíte potrápiť svoje nervy. Našťastie, veda a technika sa hýbe míľovými krokmi dopredu a snaží sa ľuďom v čo najväčšej miere uľahčiť život (o dôsledku v budúcnosti zatiaľ polemizovať nebudeme). Som šťastná, že myslia aj na nás, nervákov, a pred nejakým časom priniesli na trh bezdrôtové slúchadlá.


Priznám sa, že v oblasti technických noviniek sa nepohybujem a často na niečo inovatívne narazím až úplnou náhodou. Napriek tomu, že som už na ulici stretla množstvo ľudí s podobnými slúchadlami v ušiach, neprikladala som im veľkú váhu a nijako extra sa nimi nezaoberala. Raz však nastal deň D a ja som na AliExpress narazila na bezdrôtové slúchadlá, ktoré by mali fungovať prostredníctvom bluetooth. Myšlienka žiadnych zamotaných káblov ma ihneď nadchla a keďže rada cestujem, určite bude jednoduchšie hodiť do batoha malé biele slúchadlá ako horu káblov, ktoré sa mi nikdy nechce pekne uložiť do puzdra. Zrejme si viete predstaviť, ako to potom vyzerá. Na základe kladných hodnotení som si objednala tieto, ktoré boli podľa môjho názoru za prijateľnú cenu a čakala, čo to dá.


Prišli približne po mesiaci, pekne zabalené a na prvý pohľad bez akýchkoľvek viditeľných poškodení. Spolu so slúchadlami bola v balíčku zabalená aj nabíjačka a papier s návodom, ako ich používať. Po prvotnom nabití ich stačilo iba zapnúť pridržaním tlačidla. Zo slúchadla sa ozve hlas, ktorý vám oznámi, že slúchadlo bolo zapnuté a môžete ho jednoducho prostredníctvom bluetoothu v mobile spárovať. V ušiach držia na počudovanie dobre, vôbec nevypadávajú až by som povedala, že mi vyhovujú viac ako klasické slúchadlá. Neobmedzujú vás žiadne káble a nemusíte si ich opravovať pri každom pohybe. Voľnosť pohybu jej to najväčšie plus, ktoré som zaznamenala.


Z hľadiska výdrže neprekvapili, no ani nesklamali. Doba nabíjania je okolo 30 minút a po nabití vydržia približne dve hodiny, čo na dlhšie cesty určite nestačí, no cestu mestskou hromadnou dopravou z práce alebo školy s najväčšou pravdepodobnosťou zvládnu. Nie som žiadny odborník, no slúchadlá spĺňajú moje požiadavky, čo sa týka kvality zvuku, no pri prehrávaní videa sa zvuk dostáva do slúchadiel o niečo neskôr, a tak obraz videa často nekorešponduje so zvukom. Neviem, či je to iba v tomto prípade alebo sú všetky bezdrôtové slúchadlá trošku pozadu? Napriek tomu si myslím, že pri porovnaní ceny a kvality prevažujú pozitívne dojmy.


Ak ešte nemáte skúsenosti s podobnými novinkami určite odporúčam aspoň na vyskúšanie. Nie som si istá, akú dlhú životnosť budú mať, no už teraz viem, že moje srdce si jednoznačne získali a asi sa ich tak skoro nevzdám. Na dlhé cesty si však stále ponechám svoje staré dobré zamotané slúchadlá. Všetko má svoje plusy aj mínusy a nič nie je bez chyby :).

Čo najčastejšie nakupujete na AliExpress? Máte skúsenosti s bezdrôtovými slúchadlami? 

Karollinatom

CONVERSATION

5 komentárov:

  1. Rozmotávat sluchátka je za trest :D O bezdrátových sluchátkách jsem uvažovala, ale bojím se, že bych je někdě ztratila.. Tak uvidím, zatím s rozmotáváním bojuju statečně :D

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Je to skvělý nápad, ale pro mě je ta výdrž docela slabá. Na Ali nejraději kupuji obaly na telefon, různé kosmetické pomůcky, ale zkusila jsem i kabelku.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Objednala jsem si bezdrátové sluchátka na běh.. Bohužel jsou sluchátka spojeny kabelem, na kterém je tlačítko hlasitosti. To je těžké a při běhu nepříjemně naráží do krku. Ale zase za tu cenu :D No asi bude potřeba si objednat nějaké podobné těm Tvým :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Na AliExpresse najčastejšie nakupujem rôzne beauty veci, ale aj toto vyzerá skvelo, určite sa na nich pozriem, lebo už dlho premýšľam nad bezdrôtovými slúchadlami :)
    What A Fancy World

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak s rozmotáváním sluchátek problém nemám, takže drátová sluchátka mi nevadí. U těchto bezdrátových bych se asi bála, že je ztratím. Přece jen, když mi vypadne z ucha drátové, tak zůstane "na drátě", tyhle ne. Ale věřím, že pro spoustu lidí je to dobrá novinka. :)

    Naštěstí MHD jezdím opravdu minimálně, takže většinou sluchátka ani nevyužiji.

    NA Aliexpresu nejčastěji kupuji drobnůstky. Přívěsky na klíče, obaly na mobil, štetce...

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za Váš komentár!

Back
to top