Môj rok 2016

Ahojte.

Rok 2016 sa nám už neúprosne blíži ku koncu. Nebudeme si klamať, tento rok nebol o nič ideálnejší ako ten pred ním, no vždy sa dá nájsť niečo pozitívne. V roku 2016 sa toho veľa nezmenilo. Zažila som krásnu dovolenku s mojou rodinou a dúfam, že nám to vyjde aj budúci.
V januári som si dala menšie predsavzatie, že začnem cvičiť aby som trochu zlepšila kondíciu a urobila niečo aj pre svoje zdravie. Popravde, nikdy mi tieto predsavzatia nevyšli. Možno to bolo preto, že som nemala dostatok motivácie (áno, máte pravdu, motivácie je všade navôkol veľa, horšie je však prekonať vlastnú lenivosť a prinútiť sa niečo robiť) a sily vytrvať až do konca.




Avšak, v septembri som sa začala aktívnejšie venovať bicyklovaniu. Ani neviem čo mi to vlastne napadlo ale postupne sa mi to zapáčilo a každú voľnú chvíľu som trávila na bicykli. Zdalo sa mi to super, prevetrala som si hlavu a nemyslela na nič. Po týždni asi 30 min bicyklovania denne som mala nehoráznu svalovicu na stehnách k tomu sem ešte pridala pár cvikov na nohy, takže som sa miestami cítila ako keby som mala drevené nohy, no ani to ma neodradilo. Potom však prišlo chladnejšie obdobie a bicykel som musela odložiť. Od vtedy to išlo dole vodou, cvičiť sa mi veľmi nechcelo a k tomu všetkému sa ešte pridal týždenný pobyt v nemocnici (dovolenka to ani zďaleka nebola ). Odvtedy som mala asi mesačnú pauzu až do chvíle, keď mi kamarátka neukázala aplikáciu 30 Day Fit Challenge Workout. Myslím si, že je to celkom super aplikácia pre lenivcov ako som ja, ktorá vás doslova núti cvičiť.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt 30 day fit challenge workoutSúvisiaci obrázok

Keďže nechcem porušiť líniu každoročných predsavzatí, tento rok by som chcela byť šťastná (v tom pravom slova zmysle) a menej závistlivá. Nerada to priznávam ale som veľký závistlivec a čo má druhý to musím mať aj ja.
Čo sa týka spomínanej dovolenky, poviem Vám, že krajšiu som ešte nezažila. Aj keď som prišla domov poriadne nabrúsená na pár ľudí, s odstupom času si vravím, že to bolo aj tak super a dnes sa už na našich konfliktoch či príhodách iba smejem (ale vtedy mi príliš do smiechu nebolo). Počasie nám síce veľmi neprialo (hmla, dážď, párkrát sme zmokli ako myši, a k tomu 15 °C), no my sme sa nezľakli. Na začiatku som si vravela ako zvládnem každodenné 4 km (keďže penzión bol poriadne ďaleko), no dnes mi to aj chýba a vedela by som si zvyknúť. (Kvôli nádhernej prírode sa to oplatí.)


Samozrejme ako by sa tento rok zaobišiel bez nemocnice a behania po vyšetreniach. Na tento rok dozaista nikdy nezabudnem, pretože mi ho bude pripomínať 5 centimetrová jazva na bruchu po vyberaní znamienka. Potom som pár dní strávila v nemocnici a verte mi, tá jazva je taká nápadná, že po asi jednom dni, keď ma doktori videli vždy povedali: "Aha, tu je tá pekná jazva." Doteraz nechápem čo sa im na tej jazve zdalo pekné ale postupne som si zvykla.
Na začiatku augusta som sa musela vzdať môjho milovaného zakrslého zajačika Dolly. Bolo to ťažké, no viem, že teraz je už pri ľuďoch, ktorí sa o neho starajú lepšie a majú naňho viac času ako ja. Samozrejme, že som si už naňho tak zvykla, že mi v dome chýbal zvierací kamarát. Pes či mačka určite neprichádzali do úvahy, pretože by som nemala dostatok času starať sa o nich. Rozmýšľala som teda nad škrečkom, no moje plány sa razom rozplynuli, keď som dostala výslovný zákaz nosiť "myši do domu 😄". A tak ako moji pravidelní čitatelia už vedia, skončila som s malou bettou v akváriu. Od malička som chcela mať akvárium ale rodičia mi to vždy akosi vyhovorili, keďže mamka tá nemá veľmi vzťah k zvieratám a otec ten o to nemal záujem (ten vlastne nemal záujem o nič), a tak som si moje prianie splnila na staré kolená.😊 Postupne sme si na seba veľmi zvykli a dnešným dňom je u mňa už 4 mesiac. Čudovali by ste sa ale od chvíle, ako som ju prvýkrát pustila do akvária dosť podrástla a mám pocit, že sa čoskoro v tom malinkom akváriu ani nepohne. Samozrejme mala som plány kúpiť väčšie, no zatiaľ to vyhovuje jej aj mne. Neviem kde by som umiestnila väčšie akvárium a už teraz ma hrešia, že míňam veľa vody, no časom keď našetrím na niečo väčšie jej možno pribudnú aj kamaráti.


Keď sa na to celkovo pozerám, tento rok bol v podstate dobrý a zbehol neuveriteľne rýchlo. (Aj Vám sa to zdá?) Stretla som sa so super ľuďmi, našla si v novej triede priateľky, ktoré by som nevymenila ani za nič na svete (aj keď mi niekedy otravujú život, vždy som rada, že ich mám pri sebe). Zažila krásne chvíle s rodinou, množstvo zábavy a získala veľa nových skúseností a za to mu veľmi ďakujem.

Aký bol Váš rok 2016 a za čo ste najviac vďační?

Vaša Janie♥.


CONVERSATION

1 komentárov:

  1. To je super a držím ti palce, aby si ostala takto naladená aj do budúceho roku :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za Váš komentár!

Back
to top